Achtergrond van Anke Burgers

Als beeldend kunstenares heb ik mij gericht op het schilderen. Dat kan zijn met aquarel-, acryl- of olieverf.

Met aquarelverf werk ik graag omdat het snelle, verrassende en vaak ongrijpbare karakter ervan mij sterk aanspreekt. Het geeft mij daardoor veel bijzondere kansen om mijn ervaringen weer te geven. Ook olie- en acrylverf vind ik fijne materialen omdat ik daarmee goede mogelijkheden krijg om tijdens het schilderproces mijn gedachten, en dus mijn uitwerking, bij te sturen. Maar in alle materialen zijn het grote gebaar en een stevige kleurstelling kenmerkend voor mijn penseelvoering.

De onderwerpen die ik voor mijn schilderijen kies, zijn zeer divers maar door mijn opleiding in de biologische richting (zie bij "Mijn natuurbeleving" op de Welkomstpagina)  is er vaak een link met de natuur. Want mijn beleving van de natuur, dát is wat ik graag wil vastleggen in mijn werk. De schoonheid en sfeer die ik daarin ervaar, hoop ik zo via het schilderen door te kunnen geven aan anderen.

Naast op zichzelf staande werken, waarin o.a. portretten een plaats innemen, werk ik ook graag aan series. Ik neem dan één onderwerp dat me bijzonder aanspreekt en schilder dat onderwerp in verschillende stijlen, meestal van zeer figuratief tot mogelijk geheel abstract.

Voor een expositie-overzicht: zie menuoptie Exposities

Link naar andere site met werk van mij:

ankeburgers.exto.nl (onderdeel van de algemene kunstenaarswebstie Exto)